Sänglekande soffraggare på shoppingrunda :)

Då var det Måndag igen å arbetet kallar fast man inte känner för det alls efter en helt underbar helg.

Vi har flängt å farit i olika möbelaffärer runt om i krokarna för att se om vi kanske kunde hitta en ny soffa, det vore en bra investering för framtiden så kommande helg blir det väl att kika lite till.. Som det är nu ligger vi och knör tillsammans i en tvåsitts.. Inte allt för bekvämt.. Eller så sitter någon i en fåtölj.. Gosfaktor sådär när man bara kan nudda tår eller hålla handen :)
Vi har i och för sig ställt in en tv i sovrummet så att vi mer ska kunna ligga å gosa framför tv:n… men problemet e bara det att vi mest somnar då!!

Christian lyckades att tappa bort mobilen när vi skulle provligga (=leka med) en hästen säng.. Kom på det efter träningen vid åtta då alla butiker redan var stängda. Så det var ju bara att ringa å spärra den när vi kom hem eftersom vi inte visste i vilken av alla 1000 soffor den slunkit ut i..
**Men tur att man har en helt underbar Älskling (Sanna) som ringde runt till dom ställena vi var på så fort de öppnade på lördagen.. Den var upphittad!! så det blev en liten extra tur på för att hämta den..**
Det roliga är att Sanna knäppte av ett kort på Christian där ögonblicket fångas. Det var menat att bli ett ligga å päsa kort, men så kom det folk så Christian satte sig hastigt upp och faktiskt när man zoomar in, kan man se att telefonen e halvvägs ut ur fickan haha!! 

                                             

Sedan har vi ju självklart hunnit att träna ett par pass med. Tävlingen närmar sig med stormsteg nu även om det känns lite jobbigt stundtals speciellt när helgen kommer och man saknar sina ätardagar med massa god mat å andra sötsaker men man får härda ut dom här sista 3 veckorna… hehe men Sanna är hyfsat bra på att utnyttja sin ät-rätt på lördagarna än så länge!

Christian har kommit in i list- stadiet på dieten. Måste skriva massa listor. Förr storhandlades det på måfå. Man ska ju ändå alltid ha samma saker! Sen fick det bli listor med vad som skulle köpas (fortfarande samma saker) och nu har det gått så långt att listorna tom fått ett litet “antals- tillägg” haha!!

Vi har fått en förfrågan om att skriva lite träningstipps på Bloggen. Visst ska vi göra det!! Träningen är ju något vi brinner för så det känns jättekul om man skulle kunna föra lågan vidare :)

Utflykt och undanflykt (-motivationsbrist..) !

..och där gick dom förbi med köttbullar och daimtårtor...

Vi har varit ensamma tillsammans och lediga båda två för första gången på trehundra år nu i ett par dagar. Vi har fått en hel del gjort -snabba och effektiva som vi är… -med sånt som vi har lust att göra =)

Eftersom att vi lovade att det skulle handla mest om träning i denna bloggen, får vi väl ta och erkänna att motivationen för det är lite klen just nu.
Christian kämpar på med fyra veckor kvar. Den klassiska känslan av att vilja bli sjuk eller få någon skada ligger och gnager. Det skulle vara så skönt att “slippa” av en särskild anledning för att bara ge upp finns inte på tapeten..
Mycket skulle vara gott att äta.. Pannkakor, ost och marshmallows har legat högt på vill-ha listan.
Sanna står ganska still. Ingvar Larsson som hjälper henne (och Christian) med kostupplägget har avsatt vissa vikt-mål som hon kämpar för att komma ner till. 75 kg ska vågen stå på 1 Juni.. Men de e då fan vad svårt det ska vara!!

Grannarna grillar. Kompisarna festar. Uteserveringarna gästas av glada människor som avnjuter iskall öl i eftermiddagssolen. Torg-trappan (!) är full av glassätande människor. Mjukglass. Kulglass. Pecannöt-kola. Choklad. Jordgubb. Romrussin. Blåbär… Kolasås…Noisett..

I fredags hade vi en sån där “nä vi skiter i det dag”.. Vi hade köpt en väldigt lång film på Hemmakväll och innan det funderade vi på vad man skulle kunna synda med. Vattenmelon? Vi gick in på livsmedelsverkets hemsida och kollade upp kalori innehållet.
http://192.121.81.11/livsmedelsok/?epslanguage=SV
En jättebra sida om man känner att man vill ha lite koll. För ett tag sedan tog vi t.ex. reda på att vi med vårat kostprogram äter dubbelt så mycket kalorier om vi äter fullkornspasta, köttfärs och ärtor än om vi äter ris, kyckling och broccoli trots att vi fått uträknat hur mycket vi ska äta av allt.. Vi kände oss nästan lite lurade?!… Så mycket ris blir det nu mer.. =)Vattenmelon innehåller 35 kcal per 100g. Helt ok ju! (tänkte vi ;) Så vi tog en promenad dit och köpte ett par kilo…
Efter filmen kände vi oss proppmätta, speciellt Sanna som inte kunnat låta bli att lägga upp en megapåse med naturgodis bredvid melonen på rullbandet till kassan.. (hmm undrar varför viktnedgången går trögt?!) hehe

I går packade vi matsäck och drog till IKEA och Chilli. Köpte lite smågrejer och fick lite inspiration till kommande inköp. På eftermiddagen fick vi brått hem då vi skulle hinna med ett axelpass på gymmet innan stängning klockan fem. Gött! Hann precis köra ett tungt pass tillsammans med Henrik som i vanliga fall tränar på ett annat gym, men som inte kan låta bli att haka på när vi frågar J Ja så då skulle man ju visa vad man gick för. Tungt som fasen körde vi. Och det får Christians redan innan ömmande axel känna på så här dagen efter… Nu hoppas vi på att det bara är ett som Reino Strand sa “deff-slitage” och inte en inflammation!

Vårat första inlägg -en slags presentation =)


Efter att ha varit tillsammans i nio månader, förlovade i fem och sambos i två - tar vi nu nästa naturliga steg i ett vanligt normalt och modernt “Svensson-förhållande”…. nämligen att starta en blogg TILLSAMMANS :)

 
Mest kommer vi att skriva om träning. Hur det går, vad vi kör, hur vi kör, hur vi gör… eller heh nä kanske inte hur vi gör… ;) Men också andra vardagliga händelser och festliga tillställningar som dyker upp. Just nu ligger prioriteringen i våra liv på förberedelser inför kommande tävlingar under året. Mycket träning, en hel del förbränning och tiden som blir över efter/innan jobbet går åt till matlagning och annat hushållsarbete. Eller… nja mest och helst ligger vi nog och gosar med dammråttorna omkring oss ;)

Tävlingsplanerna för i år, om allt går som det ska, ser ut följande;
13 Juni - Christian gör scendebut på Alströmertrofén där vinnaren i “overall” erbjuds sponsrad plats i M.A.P Camp, Anders Granheims träningsläger/tävling i Timrå den 10 Juli.
12 September - SM i Athletic Finess. Sanna gör sin första tävling i Classic Bodybuilding där pallplats innebär en plats i Nordiska mästerskapen i oktober.
December - Fitnessfestivalen. Christian kör Classic Bodybuilding, Sanna gör sin tredje BodyFitness - om inte Classic för damer hunnit dit.

Kanske är detta ett sätt att ge våra vänner en inblick i hur det är att leva med träningen som livsstil. Kanske ger det en liten förståelse för att tiden inte alltid räcker till åt dem.. Vi tycker, tro det eller ej, att det är lite trist att man inte ska hinna med allt och alla man vill.. Men den tiden kommer. Vi förutsätter ju att vi och våra vänner ska leva långa och friska liv!!! 

RSS 2.0